YULAFLI KURABİYE
By Admin on 4 Kasım 2015
MALZEMELER
- 16 yemek kaşığı yulaf ezmesi.
- 100 g ceviz.
- 1 tutam zencefil.
- 125 g tereyağı
- 1 adet yumurta.
- 5 yemek kaşığı un.
- 7 yemek kaşığı şeker.
- 1 paket vanilya.
- 1 paket kabartma tozu.
HAZIRLANIŞI
- Oda sıcaklığında bekletilen 125 g tereyağı geniş bir kaba alınır. Üzerine 1 adet yumurta kırılır ve özleşene kadar yoğurulur.
- Özleşince 7 kaşık şeker, 5 kaşık un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 16 kaşık yulaf ezmesi eklenir. Zencefil konur ve rondodan çekilen ceviz ile yoğurulur. Hamurun kıvamı cıvık olacaktır.
- Elde gelişi güzel şekil verilerek üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Pişme süresi 10 dakikadır. Her fırında bu sürenin değişeceğini unutmayınız.
- Kurabiyeleri, çatlamamaları için fırını kapadıktan sonra 10 dakika kadar fırın içinde bekletiniz…
AFİYET OLSUN…
Okunma:
478