İçli Papatya Börek

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayran
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un. (4-5 su bardağı kadar)

İç malzemesi için;

  • 200 gr kadar kaşar peyniri (Küpler halinde kesilmiş)
  • 1 büyük domates (2 cm çapında doğranmış)
  • 4 adet salam (2 cm halinde doğranmış )

Hazırlanışı

Hamur malzemelerinin hepsi kullanılarak, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ederiz.
Üzerini örterek 2 katı boyutunda kabarana kadar bekleriz.
Hamuru ellerimizi sıvı yağ ile yağlayarak hafifçe tekrar yoğururuz.
Ceviz den büyük parçalar alır, elimizle açarak, içine domates salam ve peynir koyup yuvarlar ve kabımıza yerleştiririz.
Arzu edersek kabımızın orta kısmına servis yaparken sos koyacağımız kap büyüklüğünde boşluk bırakabiliriz.
Tekrar mayalanması için 1 saat kadar ılık bir yerde bekletiriz.
Üzerine yumurta sarısı süreriz. İsterseniz, susam, çörekotu vs. İle süs yapabilirsiniz.
Isınmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiririz.
Salça, zeytinyağı, fesleğen ile sos yapıp beraber servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir