8 Adımda Evde Çıtır Patates Cipsi

1. Patateslerinizi soyun veya üzerinde toprak kalıntıları kalmayacak şekilde yıkayın.

Patates-cipsi-evde-1

2. İnce bir doğrayıcınız var ise patateslerinizi halka halka olacak şekilde dilimleyin. (Yoksa; patates soyacağı ile de dilimleyebilirsiniz. Tam yuvarlak olmasalar da hiç yoktan iyidir:)

Patates_cipsi_evde_2

3. Soğuk su dolu bir kabın içerisine patates dilimlerini koyun ve nişastalarını bırakması için 1-2 dakika suda bekletin.

Patates-cipsi-evde-3

4. Bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar sirke koyun. Patates dilimlerini içine koyun ve birkaç dakika bekletin.

evde_patates_cipsi_4

 

5. Patates dilimlerini bir süzgeç yardımıyla sirkeli sudan çıkarın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa koyup kurutun.

evde_patates_cipsi_5

 

6. Kızartma tavasında veya tencerede kızdırdığınız yağın içine, kuruduğundan emin olduğunuz patates dilimlerini teker teker atın.

patates_cipsi_6

 

7. Birkaç dakika içinde çıtırlaşan ve altın sarısı renk alan patateslerinizi çıkarın, bu aşamada patateslerinizi kahverengine dönüşecek kadar kızartmayın.

evde_patates_cipsi_7

8. Üzerine tuz ilave edip hafifçe karıştırın.

evde_patates_cipsi_8

 

Afiyet olsun! 🙂

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir