Burçak Sarması

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • 1 paket burçak bisküvi

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Sütü, unu ve şekeri bir tencereye alarak muhallebi kıvamına gelinceye dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilya ve margarinini koyarak mikserle 5 dk kadar pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpıyoruz. Muhallebi soğurken 1 paket burçak bisküviyi robotta çekerek un haline getiriyoruz. Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıt sererek bisküvileri tepsinin her yerini kaplayacak şekilde yayıyoruz. Üzerine muhallebiyi dökerek kaşık yardımıyla düzeltiyoruz. Soğuyunca 3-4 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine her yerini kaplayacak şekilde sürüyoruz. Bir kapta ceviz ve tarçını karıştırıp krem şantinin üzerine serpiştiriyoruz. Eninden 4 boyundan 2 parçaya bölerek rulo şeklinde sarıyoruz. ( isterseniz içine ceviz tarçın karışımını katmayabilirsiniz veya sarmadan önce muzu uzunlamasına keserek her dilime birer parça koyup sarabilirsiniz. O şekilde de güzel oluyor). Ben üzerini hazır çikolata sosuyla süsleyip servis yaptım. Afiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir