Saray Helvası Tarifi

Saray Helvası Tarifi

Malzemeler

  • 4, 5 su bardağı un
  • 250 gr tereyağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

Teflon bir kaba unu dökelim ve en küçük gözde en düşük ateşte ağır ağır kavuralım, unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 saat rengi koyulaşmıyacak. Kavrulan unu elekten geçirelim ve üzerine pudra şekeri ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağınıda ilave edip iyice yoğuralım. Helvamızı ister küçük kalıplara ister büyük bir kaba koyup dilimleyip servis edebilirsiniz. Deneyin pişman olmazsınız.
Afiyet Olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir