Pazarlama ve Girişimciliğin Yeni Dönemi!

Turkcell’in ana sponsorluğunda Adana’da düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın ilk ayağı Adana’da gerçekleşti. E-Ticaret, girişim ve pazarlama konusunda yenilikler konuşuldu.

ETicaretSem’in Turkcell ana sponsorluğunda düzenlediği Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın toplam 10 seminerinden birincisi Adana’da, 15 Ekim tarihinde gerçekleşti.

Twitter’da #TeknolojiBuluşması hashtag’iyle paylaşımların yapıldığı panele, 1000’den fazla konuk katıldı.

Başta e-ticaret ve girişimcilik üzerine konuşulan seminerde öne çıkan konu ise mobil dünya ile beraber gelişen, yeni pazarlama trendleri oldu.

Metin Uca’nın sunduğu panelde, Türkiye’nin en büyük firmalarından 22 konuşmacı yer aldı. Adana Ticaret Odası başkanı Atila Menevşe’nin yaptığı konuşmayla başlayan panelde, başkanın verdiği ana mesaj, teknolojinin getirdiği fırsat eşitliği ve rekabet kolaylığı oldu. Teknolojiye yatırım yaparak büyümeye vurgu yapan başkan, teknolojiye yatırımdan KOBİ’lerin kaçınmaması gerektiğini söyledi.

Peki bu önemli panelde neler öne çıktı? Bu makalemizde onları bir araya getiriyoruz.

TV’den çok mobil cihazlara bakıyoruz

Etkinliğin ana sponsoru olan Turkcell, panele 2 sunumla katıldı. Turkcell’in ilk sunumunu yapan Turkcell Kurumsal Pazarlama Müdürü Kürşat Şanlı, yeni teknolojilerin pazarlamaya olan olumlu etkilerinden, getirdiği rekabet eşitliğinden bahsetti. 

Turkcell adına ikinci sunumu yapan Turkcell Kurumsal Pazarlama İletişim Müdürü Özlem Arın, oldukça faydalı bilgiler paylaştı.

Pazarlama ve Girişimciliğin Yeni Dönemi!

Mobil cihazlar TV’yi geçti!

Belli bir yaş altı pek çok kullanıcı, günümüzde akıllı telefon kullanıyor.Akıllı telefon kullanımı çok ciddi rakamlara ulaşmış boyutta. 

Türkiye gibi televizyon izlemeyi, diğer Avrupa ülkelerinden daha çok seven bir ülkede, mobil cihazlara bakma oranı, televizyonlara bakma oranını geçmiş durumda.

Turkcell Kurumsal Pazarlama İletişim Müdürü Özlem Arın’ın sunumunda paylaştığı rakamlara bakacak olduğumuzda, günde televizyonlara 111 dakika, mobil cihazlara ise 177 dakika bakıyoruz.

İnternete de mobil cihazlardan giriyoruz

Mobil cihazlarda internete girme oranları yüzde 50 seviyesindeyken, özel günler ve bayram gibi tatil günlerinde bu rakamlar mobil lehine çok daha yüksek seviyelere çıkabiliyor. Yani iş hayatımızda bilgisayar başında olmasak, pek çok kişi bilgisayar açmayacak ve internete de mobil cihazlardan girecek.

Girişimcilere 1 milyar TL dağıttık!

Girişimcilere 1 milyar TL’nin üzerinde kredi sunan TEB Girişim BankasıMüdürü, yaptığı sunumda değindikleriyle dikkat çekti.

Eski ve yeni ekonomi!

Ekonomik düzeni, girişimleri ve pazarlamayı eski ve yeni olarak ayıran TEB Girişim Bankası Müdürü İbrahim Coşkuner, 1990 ve 2000’li yılları yeni dönem olarak niteliyor.

Yeni dönemde daha az sermaye ihtiyacı duyuluyorken, esas ihtiyacın teknoloji, fikir ve bilgi olduğunu vurguluyor.

Artık eskisi gibi bol sermaye ile kurulan büyük fabrikalardan değil de, 10 kişiyle kurulan ve kısa sürede milyar dolarlık seviyelere gelen Instagram ve WhatsApp gibi mecralardan bahsediyoruz.

Yeni ekonomide artık bankalar iyi girişimcilere finansör rolünde olduğunu savunan İbrahim Coşkuner, Türkiye’deki girişimcilere verdikleri desteklerden de bahsetti.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir