Unlu Çıtır Börek Tarifi

Unlu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka.

Sosu İçin:

  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta,
  • 1 yemek kaşığı un.

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı,
  • Susam,
  • Çörek otu,
  • Haşhaş.

İçi İçin:

  • 300 gr beyaz peynir,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Pul biber,
  • Yumurtanın akı.

    Unlu Çıtır Börek Yapılışı

    Sosu için; bir kaseye sıvı yağı, suyu, nişastayı ve unu koyup iyice karıştıralım.

    İçi için; maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.

    Üzerine peyniri, pul biberi ve yumurta akını ilave edip iyice karıştıralım.

    1 adet yufkayı düz bir zemin üzerine serelim.

    Yufkanın her yerine fırça ile sostan sürelim.

    Yufkayı üçgen olacak şekilde 6 eşit parçaya bölelim.

    Yufkanın geniş kenarına peynirli harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım.

    Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

    Hazırladığımız unlu çıtır böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam, haşhaş ve susam serpelim.

    Önceden ısıtılmış 185° fırında kızarana kadar pişirelim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir