Sebzeleri istediğimiz ebatlarda doğrayıp çiğden kabımıza yerleştirelim.
Üzerlerine bezelyeyi ve haşlanmış buğdayı serpelim.
Bir kaba butları, tuzu, kekiği ve toz kırmızı biberi koyup harmanlayalım ve sebzelerin üzerine yerleştirelim.
Bir kaseye karabiberi, kimyonu ve soya sosunu koyup iyice karıştıralım.
Soya soslu karışımı butların üzerine gezdirelim.
Sarımsakları soymadan butların aralarına sıkıştıralım.
Tereyağından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp her budun üzerine bir parça koyalım.
Güvecin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 40 dakika pişirelim.
Sonra kapağını açıp 10 dakika daha pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Soya sosu çok tuzlu olduğu için tuz miktarını ona göre ayarlayın.