Yulaf ezmesinin kilo vermedeki etkisini bilmeyen yoktur. Yulafın lifli yapısı midede uzun süre kalarak tokluk hissi sağlar. Kan şekerini de dengelediği için vücudun şeker ihtiyacını denetler ve metabolizmayı hızlandırır sindirime yardımcı olur. Tüm bu adımlar bir araya geldiğinde kilo kontrolü için en önemli kriterler sağlanmış olur. Fakat genellikle tadı beğenilmediği ve alışık olunmadığı için fazla tüketilmiyor. Ben beğenilir hale getirilerek tarifi hazırladım, yulaf ezmesi tüketmekte zorluk çekenlerin bu tarifi severek tüketeceklerinden eminim zira ben çok seviyorum ve yaklaşık 2 senedir tüketiyorum. Özellikle diyet yapanların bu tarifi haftada 2-3 kez tüketmelerini öneririm ben alışık olduğum için genelde öğle yemeği olarak tüketiyorum fakat ara öğün olarak da tüketilebilir. Tarife gelecek olursak;
Öncelikle bir kaseye 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi ekleyip üzerine yarım çay kaşığı kadar tarçın ekliyoruz. Daha sonra yulafların üzerini 1 parmak kadar geçecek şekilde yarım yağlı süt ekliyoruz. Normal süt de eklenebilir fakat diyettekilerin yarım yağlı tüketmelerini tavsiye ederim. Son olarak içine istediğimiz kuru veya normal meyveyi ekliyoruz. Son olarak hepsini kaşıkla karıştırarak 20-30 dakika kadar yulafların yumuşamasını bekleyip tüketiyoruz. Ben meyve olarak cranberry kullandım çünkü yağ yakan ve metabolizma hızlandıran bir meyve içeriğindeki şeker miktarı da gayet tatmin edici. Heryerde bulunan bir kuru meyve artık marketlerde de bulunuyor. Arzuya göre meyveyi değiştirebilirsiniz elma ve muz da yulafa en çok yakışan meyvelerden. İsteğe göre akşamdan hazırlayıp kapaklı bir kapta buzdolabında muhafaza edilip sabah kahvaltıda tüketilebilir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun