4 tane yumurta akı
Yumurta başı 50 gram şeker(Yaklaşık 200 gram şeker)
1 çay kaşığı nişasta
Bir paket (200 gram) soğuk sıvı krema
İsteğe bağlı meyve veya ceviz, fındık vs.
Hindistan cevizi
Meyveli yapacaksanız,mevcut olan meyveden bir kısmını ayırıp yarım portakal, limon vs. suyuyla blenderden geçirip püre haline getirebilirsiniz.
İsterseniz Mango ve Yarım portakal suyu kullandım
Mini Pavlova Hazırlanışı
4 adet yumurta akımızı kar gibi olana kadar çırpalım,daha kolay çırpılabilmesi için bir çimdik tuz ekleyelim.
Çırptığınız yumurta aklarının içerisine ,şekerimizin tamamını ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
Daha sonra nişastamızı da ekleyelim,havasını almadan karıştıralım.
Sıkma torbamıza Pavlovamızı koyalım ve ucuna yuvarlak ucunu takalım.
Hazırladığımız Pavlova içerisine alalım ve öncelikle daire şeklinde zemin hazırlayıp sonra da ,ortası boş kalacak şekilde üç dört daire çıkalım.
Fırınımızı 140 dereceye ayarlayalım ve 35 dakika pişirelim.
Fırınımızın kapağını açmadan kapatıp, içerisinde soğumaya bırakıyoruz.
Kremamızı da çırpalım ve buzdolabımıza koyalım.
Pavlovamızı servis etmeye yakın ,kremamızı Pavlovamızın içerisine koyalım.
Üzerine de blenderden geçirdiğimiz meyve püresini gezdirelim dilimlediğimiz mangolarımızla süsleyelim.
Dilerseniz de hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.