2. İnce bir doğrayıcınız var ise patateslerinizi halka halka olacak şekilde dilimleyin. (Yoksa; patates soyacağı ile de dilimleyebilirsiniz. Tam yuvarlak olmasalar da hiç yoktan iyidir:)
3. Soğuk su dolu bir kabın içerisine patates dilimlerini koyun ve nişastalarını bırakması için 1-2 dakika suda bekletin.
4. Bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar sirke koyun. Patates dilimlerini içine koyun ve birkaç dakika bekletin.
5. Patates dilimlerini bir süzgeç yardımıyla sirkeli sudan çıkarın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa koyup kurutun.
6. Kızartma tavasında veya tencerede kızdırdığınız yağın içine, kuruduğundan emin olduğunuz patates dilimlerini teker teker atın.
7. Birkaç dakika içinde çıtırlaşan ve altın sarısı renk alan patateslerinizi çıkarın, bu aşamada patateslerinizi kahverengine dönüşecek kadar kızartmayın.
8. Üzerine tuz ilave edip hafifçe karıştırın.
Afiyet olsun! 🙂