Patatesli Çiğ köfte Tarifi Malzeme Listesi


  • (10 Kişilik)
  • 4 su bardağı köftelik bulgur (sarı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 7-8 diş sarmısak
  • 2 tepeli yemek kaşığı salça (Biber, domates karışık)
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı k. pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sumak veya nar ekşisi
  • 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 küçük kase ceviz içi
  • Bir tutam maydanoz

Patatesli Çiğ köfte Tarifi Nasıl Yapılır


  • Bulguru yoğurma kabına koyup üzerine sıcak su döküp karıştırın. (Su Kaynar olmasın).
  • Patatesi küçük doğrayıp buharla haşlayın veya kabuklu olarak haşlayıp soyun ve bulgurun içinde ezin.
  • Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin ve biraz yoğurun.
  • İçerisine salça ve baharatları ekleyin bütünleşene kadar yoğurun. (çok uzun sürmüyor)
  • Yağını ve küçük doğranmış maydanozu, cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
  • Küçük küçük sıkıp servis tabağına alın. Ayran veya çay eşliğinde servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir