33 m x 22 cm’lik fırın tepsisinin içine yanlardan sarkacak şekilde enine ve boyuna 2 parça folyo yerleştirelim.
Folyonun üzerini ve yanlarını yağlayalım.
Bir kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu koyup harmanlayalım.
Çikolata ve tereyağını 15’er sn aralıkla migro dalga da ya da benmari usulü karıştırarak eritelim.
Üzerine şekeri yavaş yavaş ilave edip çırpma teli ile karıştıralım.
Sonra yumurtaları birer birer ve her bir eklemeden sonra iyice karıştırarak ilave edelim.
Daha sonra vanilya özütünü ilave edip karıştıralım.
Son olarak unlu karışımı 3 seferde ilave edelim.
Her bir eklemeden sonra silikon spatula ile katlayarak çok fazla karıştırmadan sadece bütün kuru kısımlar ıslanana kadar karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru tepsiye boşaltıp üzerini spatula ile düzleştirelim.
Vişne tanelerini hamurun üzerine aralıklı olarak yerleştirelim.
Eğer fındık veya ceviz kullanmak isterseniz bu esnada hamurun üzerine serpelim.
Önceden ısıtılmış 165° fırında 30-35 dakika pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)
Pişen Vişneli Brownimizi 2 saat kadar soğutalım.
Süre sonunda browninin kenarından bıçak ile geçip folyodan ayıralım.
Vişneli brownimiz servise hazır.
Brownimizi küçük dilimlerseniz 24 adet dilim elde edersiniz. Büyük dilimlerseniz 12 adet dilim elde edersiniz.