Yer Fıstıklı Patlıcan Salatası

Malzemeler

  • 5 adetpatlıcan
  • 1/2 adetlimon suyu
  • 1 adetdomates
  • 2 dişsarımsak
  • 2 yemek kaşığıüzüm sirkesi
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıgaleta unu
  • 1 su bardağıyer fıstığı
  • 1/2 çay kaşığıtuz

Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp, kağıt havlu ile kuruladığınız patlıcanları köz tavasında, yüksek ateşte közleyin.
  2. Közlenmiş patlıcanları kabuklarını soyduktan sonra derin bir kaseye alın. Limon suyu ilavesi ile 15 dakika beklettikten sonra sularını sıkın. Keskin bir bıçak yardımıyla incecik kıyın.
  3. Sarımsakları rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi çok küçük parçalar halinde doğrayın.
  4. Sirke, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, galeta unu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
  5. Yer fıstığının yarısını katıp, karıştırma işlemini sürdürün. İncecik kıyılmış patlıcanlar ile hazırladığınız sosu karıştırın.
  6. Dereotunu incecik kıyın. Kalan yer fıstıkları ve kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir