Yemek

  • Karnıyarık Tarifi

    6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz) 2 adet orta boy soğan 1 adet domates 8 adet yeşil biber 4 diş sarmısak 1...

  • Ramazan Şerbeti

    Şerbet için; 1. 5 litre su 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker 2 çubuk tarçın 1 çay kaşığı karanfil 1 adet kök zencefil Bir...

  • Güllaç Tatlısı

    Malzemeler 10 yaprak güllaç 1,5 litre süt 2 su bardağı şeker Çekilmiş ceviz 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre) Üzeri için: File Fıstık Ceviz Nar tanesi...

  • Sebzeli Püre Katları

    Sebzeli Püre Katları Malzemeleri Ispanaklı püre için Malzemeler 3 adet patates- haşlanmış 200 gr. ıspanak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı krema Tuz Karabiber...

  • Yulaflı Kurabiye

    Yulaflı Kurabiye Malzemeleri ½ su bardağı badem – doğranmış 1.5 su bardağı yulaf 2 adet olgunlaşmış muz 1 tutam deniz tuzu 1 tatlı kaşığı tarçın...

  • Çilekli Volovan

    Çilekli Volovan Malzemeleri 6 adet milföy hamuru 10-12 adet çilek – dilimlenmiş 2 yemek kaşığı krem peynir 2 yemek kaşığı çilek reçeli Üzeri için Malzemeler...

  • Sarımsak Kebabı

    Sarımsak Kebabı Malzemeleri Köftesi için Malzemeler 300 gr. yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 tutam...

  • Patates Graten

    Patates Graten Malzemeleri 3 adet patates – ince dilimlenmiş 200 gr. kaşar peyniri 1 su bardağı kuru yabanmersini 300 ml. krema Tuz Karabiber Muskat 3-4...

  • Arpa Şehriyeli Soğuk Pilav

    Arpa Şehriyeli Soğuk Pilav Malzemeleri 2 su bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2,5 su bardağı su Tuz 4 dal...

  • Kaşarlı Kavurmalı Gül Böreği

    Kaşarlı Kavurmalı Gül Böreği Malzemeleri 2 adet yufka 400 gr. kavurma 300 gr. taze kaşar peyniri – rende ½ su bardağı süt ½ su bardağı...