Vitamin Deposu:Zencefilli Havuç Çorbası

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

 Malzemeler 
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 adetsoğan
  • 5 adethavuç
  • 1 adetpatates
  • 2 adetküp şeker büyüklüğünde taze zencefil
  • 5 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
 Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın.
  3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun.
  4. Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
  5. Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin.
  6. Soğan, patates ve havuca zencefil ve sarımsağı ilave edin.
  7. Üzerine yavaş yavaş suyu dökün. Tuz ve karabiberi de ilave ederek kaynamaya bırakın.
  8. Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
  9. 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Altını kapatın ve kekik, biberiye veya dereotuyla servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir