Sağlıklı Kış Kurabiyesi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağıyulaf
  • 1 adet büyük boyolgun muz
  • 2 yemek kaşığıgoji berry(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığışekersiz fıstık ezmesi
  • 1/2 çay kaşığıkabartma tozu
  • 1 yemek kaşığıchia tohumu
  • 1/2 tatlı kaşığıtarçın(ya da aynı oranda baharat karışımı)
  • 1/2 çay kaşığıtuz

Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Yulafın mutfak robotunda kısa devirde, un haline gelmeden parçalı bir şekilde küçülmesini sağlayın.
  3. Muzu çatal ya da mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
  4. Karışıma fıstık ezmesini ekleyip karıştırın.
  5. Orta boy bir karıştırma kabında yulafı, kabartma tozunu, tuzu, chia tohumunu, baharat karışımını ya da tarçını karıştırın.
  6. Üzerine muz- fıstık ezmesi karışımını ve en son goji berry’i ekleyin.
  7. Ele hafif yapışacak kıvamdaki kurabiye hamurunuzdan cevizden biraz küçük yuvarlaklar oluşturup yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsinize aralarında 1-2 cm boşluk kalacak şekilde dizin.
  8. Önceden ısıttığınız fırında 15-18 dakika arası pişirdiğiniz kurabiyelerinizi 10 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir