Pekmezli Zencefilli Kurabiye

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını şeker ve pekmezle beraber 3-4 dakika çırpın.
  2. Yumurtayı da karışıma ilave edin ve 1 dakika daha çırpın.
  3. Bir kasenin içinde bütün kuru malzemeleri eleyerek hazırlayın.
  4. Elediğiniz kuru malzemeleri tereyağı ve şekeri çırparak kabarttığınız kaba yavaş yavaş ekleyin.
  5. Bu aşamadan sonra çırpmayın ve tahta kaşıkla malzemeleri birbirine iyice karıştırın.
  6. Hamur kıvamına gelen harcı streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  7. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  8. Dinlenen hamurdan parçalar kopartarak avuç içinizle yuvarlayın.
  9. Yuvarladığınız kurabiye harcını şekere bulayın ve fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.
  10. Fırında 7-8 dakika pişirin ve soğuyunca servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir