Parmesanlı Çıtır Kabak

– Malzemeler:
• 3 adet kabak
• 1 avuç rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze çekilmiş karabiber
• Bir miktar tuz
• Kırmızı pul biber
• Birkaç dal taze kekik
• Yoğurt sos için: 1 kase süzme yoğurt, 1-2 dal taze kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 diş sarımsak,tuz
– Yapılışı:
• Kabakları elma dilim kesiyoruz.

• Üzerine, zeytinyağı, parmesan rendesi, tuz, karabiber, taze kekik serpip 200 derecelik fırına 15 dakikalığına veriyoruz.

• Kabaklarımız fırında pişerken yoğurt sosumuzu yapıyoruz, bir diş sarımsağı ezip, yoğurt, tuz, kekik ve pul biber ile karıştırıp kabakların yanında servis ediyoruz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir