Kestaneli Cheesecake

Tabanı için:

  • 1 paketkakaolu bisküvi
  • 50 gramtereyağı

Peynir katmanı için:

  • 200 grammascarpone peyniri
  • 200 gramlabne peyniri
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1 yemek kaşığıun
  • 1 adetyumurta
  • 1 paketvanilya

Üzeri için:

  • 250 gramkestane
  • 2 yemek kaşığıbal
  • 4 yemek kaşığısüt

Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri blenderden geçirip toz haline getirin.
  2. Tereyağını eriterek bisküvilerle karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı pişirme kağıdı ile kapladığınız 20cm.lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yayıp, üzerine bastırarak sıkıştırın.
  4. Peynirleri çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
  5. Üzerine şeker ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  6. Son olarak un ve vanilyayı ekleyip, bisküvi tabanının üzerine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

Üzeri için:

  1. Kestaneleri 20 dakika haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bal ve süt ile birlikte blenderden geçirin.
  2. Dinlenen ve soğuyan cheesecake’in üzerine kestaneli karışımı güzelce dağıtın. Dilimleyerek afiyetle tüketin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir