Hint Usulü Kaküleli Kuzu

– Malzemeler:
• 1 yemek kaşığı kakule (çekirdeklerini çıkartıp havanda öğütelim)
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 kilo kuzu kuşbaşı
• 2 orta boy domates
• 1 küçük kırmızı soğan
• 1 yemek kaşığı garam masala (eğer yok ise en yakın sonucu 1\4 çay kaşığı tarçın, 1\4 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1\4 çay kaşığı kimyon, 1\4 çay kaşığı karabiber, 1\4 çay kaşığı muskat, 1\4 çay kaşığı toz karanfil ile alabilirsiniz.)
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı et suyu
• Yeterince tuz ve karabiber (Baharatlı yemeklerde tuz oranını düşük tutmaya çalışın)
– Yapılışı
:• Tenceremizin içine zeytinyağını döküp öğütmüş olduğumuz kakuleyi ekliyoruz, 30 saniye sonra ısınmış olan tenceremize etlerimizi de ekleyerek iki, üç dakika yüksek ateşte soteliyoruz.

• Bu aşamada yemeklik kestiğimiz soğanları ve domatesleri ekliyoruz ve üç dakika daha pişirme işlemine devam ediyoruz.

• Sonrasında ise domates salçamızı, garam masalayı (veya yukarıdaki baharat karışımımızı) iki bardak et suyunu ve tuzu ilave edip etlerimiz yumuşayıp yemeğimiz kıvam alana kadar (takriben 45 dakika- 1 saat) pişirmeye devam ediyoruz.

• Piştiğinden emin olduktan sonra servis edebiliriz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir