Güveçte Fener Balığı

– Malzemeler:
• 500 gr Fener balığı
• 1\4 limon suyu
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 15- 20 adet arpacık soğan veya 1 büyük kuru soğan
• 15- 20 adet cherry domates veya 2 adet domates
• 3 diş sarımsak
• 1 adet kapya biber
• 2 adet defne yaprağı
• 1 adet sivri biber
• 2 adet kuru cin biberi (chilly biberi)
• 1 bardak su
• 100 gr taze kaşar peyniri
• Tuz, karabiber.
– Yapılışı:

• Balıkları küp şeklinde doğrayalım, limon suyu, tuz, karabiber, defne yaprağı ve bir miktar zeytinyağı ile 30 dakika marine edelim.

• Tavamıza geri kalan zeytinyağımızı ekleyelim sırası ile arpacık soğfenerr balıgıanları, sivri biberi, kapya biberi, domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip 3 -5 dakika kadar soteleyelim.

• Güveçlerimizi alalım ve içerisine sebzeli karışımımızdan dökelim, üzerine balık parçalarımızı ekleyip bir miktar su koyup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 6 dakika pişirelim.

• Güveçleri dışarı çıkarıp, üzerine rendelenmiş peynirleri ekleyip 5 dakika daha fırına verelim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir