Beyaz Çikolatalı Patlamış Mısır

Birçoğumuz haftanın yorgunluğunu atmak adına, koltuğa kurulup evde DVD keyfi yapmayı tercih ederiz.Söz konusu keyif DVD keyfiyse  o zaman patlamış mısır olmazsa olmazlarımızdandır.Her zaman yemeye alışkın olduğumuz klasik tuzlu patlamış mısırlarımızı bu sefer biraz değiştirmeye ve onları beyaz çikolatanın lezzetiyle buluşturmaya ne dersiniz?

Malzemeler

1 çay bardağı mısır
3-4 kaşık sıvı yağ
bir tutam tuz
150 gr beyaz çikolata ( bitter veya sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz)

Yapılışı

Mısırları sıvı yağ ile birlikte ve tuz tabii bir güzel kavuruyoruz. Ondan sonra Ocağın altını orta dereceye getiriyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. İlk tinnn sesini duyduktan sonra 2-3 dk sesin şiddetinin artmasını bekliyoruz ve hemen ocağın altını kısıp tencereyi kulplarından tutup bir kaç sefer sallıyoruz. Kapağının sıkıca kapalı olduğundan emin oluyoruz ve açılmamasına gayret gösteriyoruz. Bu arada Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Eğer mikrodalganız varsa cam bir kaseye koyup başlatın 60 sn çikolatanın erimesi için yeterli olacaktır. Hiç topak kalmayan çikolatanızla pişirdiğiniz mısırlarınızı hafif soğutup buluşturun.Çok fazla topaklanma yapmaması adına iyice karıştırın.

Beyaz çikolatalı patlamış mısırlarınız afiyetle yenmeye hazır…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir