Kinoalı Kısır

– Malzemeler:
• 1 su bardağı Kinoa
• 1 kırmızı soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 adet büyük boy domates
• 2 adet sivri biber
• ½ bağ taze soğan
• ½ bağ dereotu
• ½ bağ maydanoz
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• ½ limon suyu
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı kimyon
• Yeterince tuz ve karabiber
– Yapılışı:
• Kinoanın kendisine has bir kokusu var bu kokuyu 5-6 kez sudan geçirerek azaltabilirsiniz.

• Bir bardak kinoayı 20 dakika kadar sıcak suda ıslatalım. 2 su bardağı kaynar su ile pişirelim, suyunu çekince soğumaya bırakalım.

• Soğanları yemelik kesip bir tavada zeytinyağı ile pembeleştirelim daha sonrasında salçayı ekleyerek, salça kokusu geçene kadar 2-3 dakika daha kavuralım ve soğumaya alalım.

• Domateslerin çekirdeklerini çıkartalım ve küpler halinde doğrayalım.

• Sivri biberleri, taze soğanları, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde kıyalım.

• Tüm ürünleri bir kabın içerisinde harmanlayalım üzerine limon suyu, nar ekşisi ve zeytin yağından sos döküp servis edelim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir